De naam ‘Dranken Goossens’ is reeds decennia lang een begrip in de Gentse regio.

Reeds in de vroege jaren 1900 was er sprake van ‘Bierhandel GOOSSENS’ aan de Langerbruggestraat te Oostakker.

In 1960 zorgde Maurice Goossens voor de familiale opvolging. De zaak breidde gevoelig uit en verhuisde naar de toenmalige Havenstraat. In 1967 stond er een nieuwe uitbreiding op het programma (nieuwe opslagplaats in de Havenstraat). Deze opslagplaats werd volledig afgewerkt maar is nooit in gebruik genomen. Begin 1969 werd de volledige Havenstraat onteigend voor de uitbreiding van de toenmalige ‘Volvo fabriek’, het huidige ‘Volvo Cars’

Maurice moest noodgedwongen en snel op zoek naar een nieuw onderkomen.

In april 1969 werden de magazijnen in de Goedlevenstraat in gebruik genomen. In 1970 werd de woning afgewerkt. In tussentijd woonde het gezin met 2 kinderen in een stacaravan, die was opgesteld in het magazijn.

In 1984 geeft Maurice de fakkel door aan zijn zoon Ronny, de huidige zaakvoerder.

De zaak wordt omgedoopt tot ‘Dranken GOOSSENS’, de klemtoon ligt intussen immers niet meer op de oude klassieke bierhandel. De winkel en daarmee ook het aanbod van wijnen & sterke dranken wint gestaag aan belang. De magazijnen worden nog enkele malen verbouwd en aangepast, maar dit blijkt niet te volstaan.
Om het steeds groeiende assortiment de baas te kunnen wordt er in 2010 een volledig nieuwe loods in gebruik genomen

Om de klanten steeds de beste service te blijven bieden, ook voor de wijnen, dringt zich even later een nieuwe investering op.

We schrijven intussen 2014.

Karin & Ronny beslissen de wijnafdeling beter in de verf te zetten.

‘KaRo-Wijnen’ wordt boven de doopvont gehouden.

Om de steeds groeiende vraag naar stijlvolle glazen, en de noodzaak om deze netjes bij de klant te krijgen, het hoofd te bieden, komt er een volledig nieuw assortiment gepersonaliseerde wijn- en fluitglazen. Voor de reiniging wordt er een industriële glazenwasmachine in gebruik genomen.
Dit blijkt dit een zeer sterk gewaardeerde service.

“Dranken GOOSSENS – KaRo Wijnen” is dan ook uw partner bij uitstek voor allerhande evenementen.

Vandaag staat de volgende generatie klaar, en die gaat ervoor!

Dank je wel om de lokale handel te steunen!

Karin & Ronny